YEREL
Giriş Tarihi : 01-03-2024 09:33

KARAKÖPRÜ’DE DOĞA DOSTU AHŞAP OYUNCAKLAR ÜRETİLİYOR

Karaköprü Belediyesinin açtığı ahşap oyuncak yapım atölyesinde çocuklar için doğa dostu ahşap oyuncaklar üretilerek hem çocuklar sevindiriliyor hem de plastik kullanılmadan doğanın korunması sağlanıyor

KARAKÖPRÜ’DE DOĞA DOSTU AHŞAP OYUNCAKLAR ÜRETİLİYOR

Karaköprü Belediyesi, Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açtığı üretim atölyeleriyle hem vatandaşlara mesleki ve el becerisi kazanımı sağlayacağı kurs hizmeti veriyor hem de yeni üretimler gerçekleştiriyor.

Karaköprü Belediyesi Necmettin Cevheri Gösteri ve Kültür Merkezinde kurulan ahşap oyuncak yapımı atölyesinde çocuklar için doğa dostu ekolojik ahşap oyuncaklar ile ahşap hediyelik nesneler üretiliyor. Oyuncak yapımında doğaya zararlı olan plastiklerin kullanımının azalmasına dikkat çekmek için atık ahşap parçalarından üretilen ahşap oyuncaklar boyanarak kullanıma hazır hale getiriliyor.

KARAMEK kursları kapsamında ahşap oyuncak yapım kursu da faaliyet gösterirken kursa devam eden vatandaşlar makine kullanımı ve ahşap oyuncak ve nesne üretimini öğreniyorlar. Kursiyerler üretimini gerçekleştirdikleri ahşap oyuncak ve hediyelik eşyaların satışından gelir elde ediyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, vatandaşlar için sosyal faaliyetlere ve kurs hizmetlerine önem verirken, ahşap oyuncak atölyesi ile doğaya zarar vermeyecek ve atık ahşap ürünlerden geri dönüşümle üretilen ahşap oyuncak üretimini destekliyor.

Başkan Baydilli, “Ahşap oyuncak yapımı atölyemizde kursiyerlerimiz atık ahşap parçalarından doğa dostu oyuncaklar ve çeşitli eşyalar üretiyorlar. Sosyal sorumluluk faaliyeti de olabilecek bu kursumuzda doğada zor kaybolan plastiğin oyuncaklarda kullanımının azalmasına ve doğa dostu ahşap oyuncakların çoğalmasına dikkat çekmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesinin açtığı kurslara katılmak isteyen vatandaşlar www.karamek.com adresinden veya 444 9 657 nolu Beyaz Masa biriminden bilgi alabilir.

AdminAdmin