YEREL
Giriş Tarihi : 20-10-2023 11:38

KARAKÖPRÜ’DE KADINLAR ZAMANINI MESLEKİ EĞİTİMLE DEĞERLENDİRİYOR

Karaköprü Belediyesinin açtığı KARAMEK meslek edindirme kurslarıyla birlikte kadınlar boş zamanlarını değerlendirerek meslek öğreniyor

KARAKÖPRÜ’DE KADINLAR ZAMANINI MESLEKİ EĞİTİMLE DEĞERLENDİRİYOR

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen (KARAMEK) Karaköprü Mesleki Eğitim Kursları ile ilçedeki kadınlar boş zamanlarını değerlendirerek el becerisi ve meslek öğreniyorlar.

Atakent Mahallesinde bulunan kurs merkezinde kadınlar açılan giyim ve mefruşat kurslarında meslek öğrendikten sonra yaptığı ürünlerden kazanç elde ederek aile ekonomisine de katkı sunuyor. Boş zamanlarını değerlendirmek isteyen kadınlar kurslara ilgi gösterirken, kurslarda usta öğreticiler tarafından kursiyerlere mesleki eğitim veriliyor.

Hafta içi her gün açık olan Atakent kurs merkezinde dersler öğleden önce ve sonra olmak üzere iki seans şeklinde verilmektedir. Kursiyerler kurs sonunda temel mesleki eğitimini tamamlarken, ayrıca mesleki sertifikaya sahip oluyor.

Kursiyer kadınlar kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ederken, ev işlerinin dışında kalan boş zamanlarını kurslarda değerlendirmekten mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

KARAMEK kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar www.karamek.com adresinden başvuru gerçekleştirip kurslar hakkında bilgi alabilirler.

AdminAdmin