YEREL
Giriş Tarihi : 07-08-2023 19:51

KARAKÖPRÜ'DE SIFIR ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

KARAKÖPRÜ'DE SIFIR ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Karaköprü Belediyesi tarafından yaklaşık 7 yıldır sürdürülen  'Sıfır atık ve geri dönüşüm' seferberliği kapsamında farkındalık oluşturmak için ilçedeki muhtarlıklara ve kamu kuruluşlarına geri dönüşüm setleri ile bilgilendirici broşürler bırakılıyor

Karaköprü Belediyesi tarafından yaklaşık 7 yıldır Şanlıurfa’da bir ilk olarak başlatılan ‘Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm’ projesi ile Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi tarafından ilçe genelinde bir geri kazanım seferberliği oluşturulurken, proje kapsamında farkındalık oluşturmak için çalışmalar sürüyor.

Proje kapsamında Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi tarafından ilçe merkezindeki muhtarlıklara ve kamu kurumlarına geri dönüşüm setleri yerleştirildi. Atık pil kutusu ile cam atık, kağıt atık ve metal atık kutularından oluşan geri dönüşüm setinin yanı sıra geri dönüşümün önemini anlatan afişler ve broşürler de muhtarlıklar asıldı. 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de uzun süredir devam eden geri dönüşüm projesine çok önem verirken, ekosistemin çöp ve küresel ısınma problemleriyle boğuştuğu bu dönemde bu tür yenilenebilir enerji ve atık projelerinin kıymetli olduğuna değindi. 

Başkan Baydilli, "Sıfır atık ve geri dönüşüm sadece bizim değil devlet nezdinde önem verilen ve üzerinde durulan bir projedir. Biz de göreve geldikten sonra yenilenebilir atık ve enerji ile çevrenin korunmasına katkıda bulunmak için bu projeyi başlattık. Yaklaşık 7 yıldır bu proje kapsamında atık yağ, pil, kağıt vs. toplayıp geri dönüşüme gönderdik. Bugüne kadar projede yaklaşık 20 bin ton geri dönüştürülebilir atık ve 15 bin litrenin üzerinde atık yağ toplayarak geri dönüşüme gönderip ekonomiye kazandırdık.
Bu şekilde hem çevrenin korunmasını hem de ilçe adına ekonomik kazanç sağlanmasını amaçlanıyoruz. 

Ayrıca Karaköprü Belediyesi olarak GAP Bölge İdaresi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği projeyle ilçemize 6 bin metrekare alanda geri dönüşüm tesisi kazandırdık, tesisimiz şu anda faaliyet gösteriyor. 

Bunun dışında Çevre Koruma birimimiz tarafından  eğitim çalışmaları, farkındalık için etkinlikler ve çeşitli programlar gerçekleştiriliyor.  Daha güzel bir doğa için, çocuklarımıza temiz ve yaşanılır bir çevre bırakmak için geri dönüşüm seferberliğimiz devam edecek" diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi tarafından geri dönüşüm farkındalığı oluşturmak faaliyetleri devam edecek.

AdminAdmin