YEREL
Giriş Tarihi : 25-12-2023 21:02

KARAKÖPRÜ'YE BİR YILDA 15 YENİ PARK KAZANDIRILDI

KARAKÖPRÜ'YE BİR YILDA 15 YENİ PARK KAZANDIRILDI

Karaköprü Belediyesi daha yeşil bir ilçe oluşturmak için 2023 ilçeye 110 bin metrekare alanda 15 yeni park kazandırarak yeşil alan oranını arttırdı

Şanlıurfa’nın modern ilçesi Karaköprü’de vatandaşlara daha güzel yaşam ve alanları ve nefes alıp dinlenebilecekleri yeşil alanlar oluşturmak için çalışmalar sürüyor. Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2023 yılında da ilçeye önemli oranda yeşil alan kazandırıldı.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin her ay bir par kazandırma hedefi 2023 yılında aşılarak 12 ayda 15 yeni park ilçeye yapılarak vatandaşların hizmetine açıldı. Bir yıllık sürede 110 bin metrekarelik alanı kapsayan 15 yeni park ilçeye kazandırılırken, gelecek yıl ilçeye yeni parklar kazandırmak için program ve çalışmalar sürüyor. 

Başkan Metin Baydilli yeşil alanların bir şehrin can damarları ve nefesi olduğuna dikkat çekerek her geçen gün ciddi bir büyüme gerçekleşen Karaköprü’de vatandaşların yeşil alan ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını dile getirdi. 

Başkan Baydilli şu ifadeleri kullandı: “Şanlıurfa’nın istatistiklere göre yeşil alan oranı en fazla olan ilçesi konumundaki Karaköprü’müzü daha yeşil hale getirmek adına park ve bahçeler ekiplerimiz önemli bir çalışma içerisindedir. İlçemize yeni parklar kazandırarak kişi başına düşen yeşil alan oranınızı artırıyoruz, bunun yanında mevcut parklarımızda da peyzaj, çevre düzenlemesi ve rutin bakım çalışmaları yaparak parklarımızı yeniliyoruz. 

2023 yılında merkezde her mahallemize yeni parklar yaptık veya yapım çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl hedefimiz 12 park yapmaktı ancak bu hedefi de aşarak yıl sonunda 15 parkı ilçemize kazandırmış olduk. Yeni konutlaşma bölgesi olan ve nüfusunu her yıl katlayan ilçemizde bu parklar vatandaşlarımız için gerçekten önemli nefes alanlarıdır. Bu anlamda yeşil alanları önemsiyoruz ve uygun olan her yere yeşil alan yapımı ve ağaçlandırma çalışması gerçekleştiriyoruz. 2024 yılında da İnşallah yeşil alan kazandırma hizmetimizi artırarak sürdüreceğiz.” 

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2024 yılında ilçeye yeni park kazandırma çalışmalarını programlı olarak ihtiyaç dahilinde sürdürecek. 

AdminAdmin