SİYASET
Giriş Tarihi : 10-11-2023 12:05

Kayda Değer, Katma Değer!

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, yapılan boykotları ve bu boykotların yansımaları ile beraber Urfa'mız için 2 çözüm odaklı noktaya değinerek neler yapılabileceğini gündeme taşıdı.

Kayda Değer, Katma Değer!

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise yapılan boykotları ve bu boykotların yansımaları ile beraber Urfa'mız için 2 çözüm odaklı noktaya değinerek neler yapılabileceğini dikkat çekti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat "HÜDA PAR olarak bu hafta yapılan boykotları, bu boykotların yansımalarını ve bu süreci daha da derinleştirmek adına Urfa olarak ne yapabilirizi konuşacağız " dedi.

Boykot uygulayarak safımızı ve duruşumuzu belli ettik

Polat "Gazze'de yaşanan soykırım ve katliamlardan sonra hepimiz yaşanan olaylara İslami ve insani bir bilinç ile karşı çıktık. Her birimiz 'Ne yapabiliriz?' bilinci üzerinden israil ürünlerine boykot uygulayarak en azından safımızı ve duruşumuzu ortaya döktük, belli ettik" dedi.

israil'in can damarı olan maddi gücü kırılıyor!

Polat "Bu boykot tüm Türkiye’de ve Dünyanın birçok ülkesinde karşılık buldu. Bu karşılık sonucu israil menşeli firmaların hisseleri ciddi manada değer kaybettiğini, düştüğünü gördük. Boykotun devam etmesi, dalga dalga yayılması israil'in can damarı olan maddi gücünü kırıyor elbette... " diyerek İsrail ürünlerine yapılan boykotların etkisine değinerek boykotun ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Urfa olarak nasıl çözüm üretebiliriz?

Polat "Bu süreçte Urfa olarak bizler ne yapabiliriz?" diyerek 2 önemli noktaya değindi.

Polat "Yerli firmalarımızın üretimlerinin artırmaları için alan açılması lazım. Bu alanla ilgili altyapı hazırlıkları hususunda 2 önemli noktaya değinmek istiyoruz" dedi.

Birincisi: "Sanayi üreticilerine sorunsuz arsa tahsisinin kolaylaştırılması ve önlerinin açılması gerekiyor."

İkincisi: "Ortadoğu Pazarlarına açılım gerçekleştirmek için üretim fazlalaşacak. Bu artan üretimle beraber Kargo Uçaklarının ihtiyacı ve lojistik destek gerekecektir. Bu manada Urfa'mızın havaalanının çok acil bir şekilde havalimanına tekrar olması gereken statüsüne kavuşturulması lazımdır" diyerek 2 madde de Urfa'nın kalkınması için çözüm önerilerini sundu.

Ortadoğu ve Dünya Pazarlarında katma değer elde edeceğiz

Polat son olarak "Atılacak bu adımlardan sonra; ülkemizde ürettiğimiz katma değeri dışarıya vererek kaybetmeyecek, aksine açıldığımız Ortadoğu ve Dünya Pazarlarında katma değer elde edeceğiz. Öyle ise başta Urfa milletvekillerimiz olmak üzere bu konuyla ilgili memleketini seven tüm yetkilileri bir an önce adım atmalarını bekliyoruz" diyerek bu adımların Urfa'mız için kazanımlarına değinerek bu konuda bir an önce adım atılması için başta Urfa milletvekilleri olmak üzere bütün yetkililere seslendi.

AdminAdmin