YEREL
Giriş Tarihi : 01-02-2024 11:56

OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ MİNİK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Karaköprü Belediyesi tarafından Şanlıurfa'da bir ilk olarak kazandırılan Oyun ve Oyuncak Müzesi minik misafirlerini ağırlarken, müzeyi gezen çocuklar geçmişten bugüne oyuncakları ilgiyle inceledi

OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ MİNİK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Karaköprü Belediyesinin ilçeye kazandırdığı Oyun ve Oyuncak Müzesi minik ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği müzeye yapılan okul ve kreş gezileriyle çocuklar hem geçmişten günümüze oyuncakları görüyor hem de bahçedeki maket çizgi film kahramanları ve eski sokak oyunlarıyla doyasıya eğleniyor.

Şenevler Mahallesinde bulunan müzenin geniş ve çok çeşitli oyuncak koleksiyonu dikkat çekerken, geçmişten bugüne tarihsel süreçte oyuncakların şekil, malzeme ve teknolojik olarak değişimleri göz önüne seriliyor. Sadece çocukların değil dünün çocukları olan büyüklerin de ilgiyle gezdiği Oyun ve Oyuncak Müzesini ziyaret eden çocuklar hem kendilerinin hem de büyüklerinin kullandığı oyuncakları inceleme fırsatı yakalıyor.

Açıldığı günden bu yana sadece Karaköprü’de değil Şanlıurfa'nın diğer ilçelerinden de ziyaretçilerini ağırlayan Oyun ve Oyuncak Müzesi geçtiğimiz yılda deprem dolayısıyla kapalı olduğu döneme rağmen 30 binin üzerinde ziyaretçi ağırlarken, öğrencilerine kültürel tur düzenlemek isteyen okullardan da yoğun talep alıyor.

İlçeyi bir müze şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçede ilk müze olarak kazandırdığı Oyun ve Oyuncak Müzesine önem verirken çocukların ve ailelerin müzeye gösterdiği ilgiden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Başkan Baydilli, “Müzeler bir şehrin tarihsel, kültürel ve turizm zenginliğine katkı sağlar. Biz de hem şehrimizin bu potansiyeline katkı sunmak hem de ilçemize değer katmak için müzeler kuruyoruz. Oyun ve Oyuncak Müzemiz geçmişten günümüze kadar uzanan zengin bir oyuncak koleksiyonunu bünyesinde barındırarak her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor.

Burada sadece çocukları değil ailelerini, yetişkin vatandaşlarımızı da müzemize davet ediyoruz. Eminim ki kendi çocukluklarından hatıraları burada görüp nostalji yaşayacaklar ve memnun kalacaklardır. Bu müzemizin ve ilçemize kazandırdığımız diğer müzelerimizin çocuklarımızın müze kültürü kazanması açısından katkısı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Şanlıurfa Oyun ve Oyuncak Müzesi, pazartesi günleri haricinde haftanın 6 günü 09.30 – 18.00 saatleri arasında çocukların ve vatandaşların ziyaretine açık olarak hizmet veriyor.

AdminAdmin