YEREL
Giriş Tarihi : 05-03-2024 11:39

ŞANLIURFA MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN GENÇLİK HİZMETLERİ EĞİTİMİ

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından ‘’Gençlik Hizmetleri Eğitimi’’ semineri düzenlendi. Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve İzci Liderlerinin katılım sağladığı seminerde, gençlik hizmetlerinde yapılan faaliyetler ele alındı.

ŞANLIURFA MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN GENÇLİK HİZMETLERİ EĞİTİMİ

İl Müftülüğünün Konferans Salonunda düzenlenen seminere İl Müftüsü Ramazan Tolan, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzer ile din görevlileri katıldı.

Kur’an tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ramazan Tolan, yapılan hizmetlere vurgu yaparak, ‘’Yıllarca biz sadece cami içerisinde böyle hizmetlerimize devam ettik. Ayrıca dışarıdan hocalarımız mahallelerde, çevrelerde resmi bir görevi olmamasına rağmen hocalarımız yine faaliyetlerde bulunuyorlar. Gençlerimizle cami içerisinde veya cami dışarısında ilgileniyorlar. Son 10 yılda başkanlığımız tarafından başlatılan cami dışı din hizmetleri programlarımız var. Cezaevlerinden tutun hastanelere, üniversitelerde, yurtlarda, gençlik sporun gençlik merkezlerinde daha bir çok alanda çocuklardan tutunda yaşlılara kadar her alanda biz hizmetlerimizde bulunuyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzer, gerçekleştirilen seminerde bir sunum yaparak, gençlik faaliyetleri ve gençlerin önemine değindi.

İki gün boyunca sürecek olan seminerlerde, İl Müftülüğünün gençlere yönelik düzenlediği eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin ele alınması, değerlendirilmesi ve verimliliğin artırılması hedefleniliyor.

AdminAdmin