YEREL
Giriş Tarihi : 27-07-2023 20:31

Şanlıurfa turizmine havayolu desteği

Şanlıurfa turizmine havayolu desteği

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi ziyaret ederek, turizm ve kültürel zenginlikleriyle son dönemin büyük ivme kazanan kente havayolu seferlerinin arttırılmasıyla turizme sağlanacak katkının önemini anlattı. 
Milletvekilleri Cevahir Asuman Yazmacı, İbrahim Eyyüpoğlu ve Mehmet Faruk Pınarbaşı, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Bolat ve THY Genel Müdürü Ekşi’yi İstanbul’da ziyaret etti. 

Uzakdoğu’dan Şanlıurfa’ya havayoluyla turizm köprüsü
Milletvekili Yazmacı yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Başkan Bolat’ın dile getirdiği Uzakdoğu’dan Şanlıurfa’ya havayoluyla turizm köprüsü oluşturulması fikrinin kentteki turizm dinamiklerini heyecanlandırdığını belirtti. 
Bolat’ın yaptığı açıklamada Güney Kore, Japonya ve Singapur'daki başta olmak üzere 10 ülkeden turistlerin, kültür ve tarihe meraklı olduğunu buradan bölgeye daha fazla turist çekebilmek için gerekirse belirlenen bu destinasyonlardan Şanlıurfa’ya uçuşların düşük ücretlerle sağlanabileceğini söylediğini anımsatan Yazmacı, “Tarihin beşiği konumunda, kültürlerin zengin mirasına sahip Şanlıurfamıza Uzakdoğu’dan gelecek turistlerin sadece bölgeye değil, ülke ekonomisine de dolar girdisiyle büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bu anlamda THY yetkililerine teşekkür ederiz” dedi. 

Bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olan THY’nin desteği çok önemli 
Yazmacı, “Tarihin Sıfır Noktası” Göbeklitepe’nin yanı sıra Balıklıgöl, Sakin Şehir Halfeti gibi birçok önemli turizm destinasyonlarını bünyesini barındıran Şanlıurfa’nın turizm payının arttırılmasının önemine dikkat çekti. Bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olan THY’nin Türkiye'nin en değerli markası ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olduğuna değinen Yazmacı, şunları kaydetti:
“Şanlıurfamıza daha çok turisti çekmemizde THY’nin katkısı önem taşımaktadır. Bunun için bazı fikirlerimizi Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Bolat’a ve THY Genel Müdürü Ekşi’ye de ilettik. GAP Havalimanın tanıtımlarda “Taş Tepeler” olarak kullanılmasının, ayrıca  "Göbeklitepe Awaits You" gibi bir reklamla THY’nin daha çok turiste ulaşabileceğini düşünüyoruz. Uçaklarımızdan birinin gövdesinin Göbeklitepe ve Karahantepe kazılarından çıkan ve eşsiz sayılan eserlerle süslenmesi fikrini de kendileriyle paylaştık. Ayrıca uçaklarımızda Göbeklitepe başta olmak üzere tarihi ve kültürel mirasımızı anlatan broşürlere de yer verilebileceğini dile getirdik.”

İç hatlardaki sefer sayılarında artış talebi
Yazmacı, yurtdışından gelecek turistler kadar yurtiçi turizminin de kadim şehir Şanlıurfa için büyük önem taşıdığını ifade ederek, kentteki sefer sayılarının arttırılabileceğini ifade etti. 
Başkan Bolat ve Genel Müdür Ekşi ile görüşmelerinde bu konuya değindiklerini de vurgulayan Yazmacı, yaz aylarında turistlerin yanı sıra memleketlerinden uzaktaki Şanlıurfalıların da kente gelebilmek için havayollarını tercih edeceğine kaydetti. 
Yazmacı, kentte gelişen turizm, sanayi ve tarımla ilgilenen kişilerin de günlük uçuşların artmasıyla İstanbul ve Ankara gibi noktalarda işlerini aksaklık yaşamadan kolaylıkla yürütebileceğini belirterek, “Sayın Bolat ve Sayın Ekşi’ye kentimizi daha ileri noktalara taşıyacak taleplerimizi ileterek, görüş alışverişinde bulunduk. Olumlu tutumları bizleri mutlu etti. Ekim ayı itibariyle ve ayrıca 2024 yılı sefer planlamasında kentimizdeki sefer sayılarının arttırılması sözünü aldık.” dedi. 

AdminAdmin