YEREL
Giriş Tarihi : 11-09-2023 18:48

ŞANLIURFA’DA İLK DERS ZİLİ ÇALDI

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dersi zili tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da düzenlenen törenle çaldı.

ŞANLIURFA’DA İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Karaköprü ilçesine bağlı 15 Temmuz Şehitleri İlkokulunda eğitim öğretim yılının açılışı için il protokolünün katılımıyla tören gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda 4. Sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerini gül vererek karşıladı. İlkokul öğrencilerinin şiirleriyle devam eden programda halk oyunları ve çeşitli gösteriler de sergilendi.

Yeni eğitim öğretim yılının başta ülkemize ve Şanlıurfa’ya hayırlı olması dileklerinde bulunan Vali Hasan Şıldak, törende yaptığı konuşmada, “Değerli davetliler ilköğretim haftası münasebetiyle eğitim öğretimin başladığı ülkemizde biz de 15 Temmuz Şehitleri İlkokulumuzda bir araya gelerek çocuklarımızın, gençlerimizin mutluluğuna ortak oluyoruz.” dedi.

VALİ ŞILDAK: EĞİTİM BİZİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR
Eğitimin Şanlıurfa’da birinci öncelik olduğunun altını çizen Vali Şıldak, “Değerli katılımcılar, 767 bin öğrencimiz var. Yani ana sınıfından lise sonuncu sınıflara kadar ilimizin nüfusunun 3’te biri şu an okullarımızda toplanmış bulunuyor. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz 28 bin de öğretmenimiz var. 28 bin eğitim neferimiz bugün sınıflarına koşuyorlar. 2 bin 536 okulumuzda 24 bin derslikte eğitim başlıyor. İlk defa bugün ana sınıfına adım atıp okulla başlayacak olan öğrenci sayımız 37 bin, ilk okullara adım atacak öğrenci sayımız ise 71 bin kişi yani 71 bin kişi bugün ilk kez okulla buluşacak.
İşte bizim yüz yüze olduğumuz Şanlıurfa’daki eğitim gerçeğimiz budur. Bu bize şunu söylüyor, çok çalışmalıyız, eğitimi ilimizin birinci gündem maddesi haline getirmeliyiz. Şanlıurfa’da eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için, standardının yükseltilmesinin önünde gelen hiçbir önceliğimiz yoktur. Şanlıurfa olarak eğitim bizim birinci önceliğimizdir.” diye söyledi.

VALİ ŞILDAK: EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ 2’Lİ EĞİTİMİ SONA ERDİRMEKTİR
En önemli hedeflerinin Şanlıurfa’da 2’li eğitimi sona erdirmek olduğunu belirten Vali Şıldak, “Burada milletvekillerimiz, büyükşehir belediyemiz ve bütün kaymakamlarımız el ele vereceğiz. Bütün kamu kurumları ve eğitim sektörünü destekleyen bütün STK’lar, meslek odaları hepsini göreve çağırıyorum. Biz bu ilin dinamik güçleri olarak Şanlıurfa’da birer nefer gibi koşturacağız. Eğitimdeki açıklarımızı kapatmak, seviyemizi ve kalitemizi yükseltmek için hep birlikte omuz omuza çalışacağız. Öncelikle hükümetimizin ve Millî Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle bilhassa yatırım destekleriyle ilerlemek, adımlarımızı güçlendirmek durumundayız ve bunu yapma iradesine de sahibiz.
En önemli hedefimiz 2’li eğitimi Şanlıurfa’da sona erdirmektir. 2’li eğitim gerçeği Şanlıurfa’ya yakışmıyor. İkinci bir durum sınıflarımızda öğrenci mevcutlarımızı daha aşağı çekmek, daha uygulanabilir, eğitilebilir ortamlarda çocuklarımızı öğretmenlerimize teslim etmektir. Bunun için yatırımlarla, yeni hamlelerle yolumuza devam edeceğiz. Değerli misafirler şu anda 50’nin üzerinde okul yapım aşamasında, Allah’a şükür yatırımlar son hızıyla devam ediyor ve 103 okulumuzu yıl sonuna kadar ihale edip yapımına başlamış olacağız. Bir sonraki eğitim öğretim yılında 150’nin üzerinde okulumuzu Şanlıurfa’da eğitimin, çocuklarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Ben çok mutluyum çünkü devletimizin gücüyle bu hamleler Şanlıurfa’da özellikle 2024 yılından sonra eğitim göstergelerinden sonra çok daha iyi seviyeler yakalamamıza, iyi noktalara gelmemize fırsat ve imkân sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri konuşmasında, “2023-2024 eğitim öğretim yılının başta Şanlıurfa olmak üzere ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün bizlerde yarınımızı şekillendirecek olan bu sevgili evlatlarımızla birlikte aynı heyecanı paylaşıyoruz.” cümlelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu eğitim öğretim yılı içerisinde daha fazla iş birliği yaparak çocuklarımızı geleceğe hep birlikte çok daha güzel hazırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ise, “Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın eğitim vermeye başlayacağımız ilk öğretim haftasına erişmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ilk ders zilini çalarak öğrencileri ve öğretmenleri sınıflarına davet etti. Daha sonra il protokolüyle bir sınıfı ziyaret eden Vali Şıldak, burada öğrencilere kitap hediye ederek heyecanlarını paylaştı.
Son olarak öğretmenler odasına geçen Vali Şıldak, öğretmenlere gelecek nesillerin onların ellerinde şekilleneceğini ifade etti.

Eğitim öğretim yılı açılışına Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın yanı sıra, milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Asuman Cevahir Yazmacı, Abdurrahim Dusak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, Karaköprü Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İl Milli Eğitim Müdürü, Asım Sultanoğlu, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

AdminAdmin