YEREL
Giriş Tarihi : 21-06-2023 15:34

Şanlıurfa'da Telefon Dolandırıcılığı Yapan Şahıslara Operasyon

Şanlıurfa'da Telefon Dolandırıcılığı Yapan Şahıslara Operasyon

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, telefonla ulaştıkları kişilere kendilerini polis, hakim ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Vatandaşları maddi ve manevi zarara uğratarak haksız kazanç elde ettikleri değerlendirilen şüpheli şahısların Akçakale ilçesinde bulunan adreslerine yönelik toplam 124 personel, 15 ekip ve diğer unsurların katılımıyla teknik takip destekli eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon çerçevesinde adresleri belirlenen ve Atıcılık yaptığı tespit edilen zanlı İ.H.T. (22), T.A. (30), M.T. (26), A.U. (29) ve A.K. (29) bahse konu adreslerinde suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Atıcılık yapıldığı değerlendirilen zanlılara ait 5 ayrı adreste yapılan aramalarda; dolandırıcılık olaylarında kullanılan içerisinde adres sorgu programı bulunan 3 adet laptop, 23 adet cep telefonu, 1 adet tablet, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 79 adet kartuş, 2 adet 6136 SKM suçuna müteakip Baretta marka tabanca ve 92 adet 9 mm fişek, uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 33 adet captagon hap, 5 bin 600 dolar ve 11 bin TL para, 1 adet altın bilezik, 4 adet USB harici bellek ve 1 adet hafıza kartı, 5 adet sim kart ve 4 adet sim kart bloğu ele geçirildi.

İletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamında yakalanan şüpheliler haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte adli mercilere sevk edilecek. Konu ile ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.

AdminAdmin