YEREL
Giriş Tarihi : 09-10-2023 19:04

ŞANLIURFALI KADINLAR İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN KIYAFET DİKİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle sayıları her geçen gün daha da artan kadın destek merkezlerinde eğitim gören kursiyerler, dikiş nakış yaparak kumaşlardan ürettikleri kıyafetleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacak.

ŞANLIURFALI KADINLAR İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN KIYAFET DİKİYOR

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde açılan kadın destek merkezleri Şanlıurfalı kadınların bir yandan meslek öğrendikleri diğer yandan ev ekonomilerine katkıda bulundukları bir yer haline geldi.

Öyle ki, kadınlar evde boş geçirecekleri bir dakikayı bile değerlendirmek için çocuklarını da yanına alarak Eyyübiye ilçesi sınırlarında bulunan Topdağı ve Hayati Harrani Kadın Destek Merkezlerindeki kurslara katılıyor. Kadınlar kursta meslek edinirken çocuklar da kreşte çeşitli etkinliklere katılıyor.

Kurslardan en fazla rağbeti ise dikiş nakış kursu görüyor. Usta öğreticilerden eğitimler alarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı makine, kumaş gibi ürünlerden faydalanan kadınların bu seferki üretim amacı diğerlerinden farklıydı.

Kumaşları özenle ölçen ve kesimlerini yapan kadınlar ürettikleri ürünleri kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi ailelere kıyafet olarak dağıtacak.

Kadın Destek Merkezlerindeki kurslara katılarak hem meslek öğrendiklerini hem de kazanç elde ettiklerini dile getiren kursiyerler, Başkan Beyazgül’e teşekkür ederek, kursların çok verimli geçtiğini belirtirken usta öğreticiler de kadınlara bu imkânları tanıyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.

AdminAdmin