YEREL
Giriş Tarihi : 24-08-2023 12:36

Suriye İslam Konseyi’nden İHH Başkanı Behçet Atila’ya taziye ziyareti

İHH Şanlıurfa İl Başkanı Behçet Atila’nın geçen günlerde 13 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat eden annesi Ğezal Atila’nın taziyesi için Suriye İslam Konseyi (Suriye İslam Meclisi) yetkilileri Şanlıurfa’ya geldi. Heyet, İHH Şanlıurfa Temsilciliği’nde İl Temsilcisi Behçet Atila’yı ziyaret ederek başsağlığında bulundular.

Suriye İslam Konseyi’nden İHH Başkanı Behçet Atila’ya taziye ziyareti

Ziyarette, başkanlığını Suriye Büyük Müftüsü Usame el-Rıfai’nin yaptığı Suriye İslam Konseyi Genel Sekreteri, Rabıtatü’l-ulemâ-i Sûriyyîn (Suriyeli Alimler Birliği) Derneği Sorumlusu, Suudi Arabistan Al-İmam Muhammad ibn Suad İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi, Özel Zehra Üniversitesi Arapça Hocalarından Suriye Hasekili (Dırbêsi / Âliyeli), tefsir profesörü Hüseyin Abdülhadi, Ğezal Atila’nın vefatından dolayı duydukları derin üzüntüyü dile getirerek Atila’ya başsağlığı ve sabır diledi ve “gerek vakıf ve gerekse şahsi olarak hayırlı ve önemli hizmetlerine şahit olduğumuz Behçet kardeşimizin bu kederli anında yanında olup acısını paylaşmak istedik. Allah, annemize gani gani rahmet eylesin, Behçet kardeşimize ve tüm yakınlarına sabr-ı cemil ihsan eylesin, selamlar getirdik. ”dedi.

Heyette bulunan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) üniversitelerinde “Akide ve Çağdaş Doktrinler” alanında dersler veren Prof. Dr. Ahmed Muaz Hakkı da; Atila’ya başsağlığı, sabır ve hayırlı hizmetlerinin devamı diledi. Bölgenin tanınan önemli kanaat önderlerinden âlim Molla Salih Turgut da heyete eşlik etti.

Ayrıca, Filistin Büyükelçiliği Temsilcileri, İHH Yetkilileri, MEDAV (Medrese Âlimleri Vakfı) Başkanı Molla Tayyip Elçi, İTTİHADUL ULEMA (Âlimler ve Medreseler Birliği) üyesi Bingöl İlim İrfan Medresesi Baş Müderrisi Molla Sahap Korkutata, Molla Abdullah Aksoy, Medineli âlim Ebu Yusuf, Ceylanpınarlı Şeyh Muhammed Ali adına Muhammed Aslan hoca, Suriye Ehli İlim Meclisi Yetkilileri, Suriyeli Âlimler, bölgeden çok sayıda âlim, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, çok sayıda kurum amiri, üniversiten hocalar, yetim, fakir ve muhacir aileler, … Atila’ya taziye ziyaretinde bulundular.

Ayrıca Şeyh Abdusselam El-Haznevi, Şeyh İzeddin El Urfevi, Suriye Ehli İlim Meclisi Başkanı Şeyh Muhammed Zekeriya el Mesud, Molla Sabahattin Korkuta, Şeyh Said Edendi’nin torunu Av.M.Sabır Fırat, çok sayıda siyasi, stk başkanları, Gazze’den Şeyh Ahmet Yasin’in oğlu Abdulğani Yasin, Irak, Filistin, Gazze, Suriye, Afganistan, Pakistan, Yemen, Umman, Katar, Sudan, Somali ve bir çok ülkeden müslüman ise telefonla arayarak ve mesaj göndererek Atila’ya başsağlığı dilediler.

Atila ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “çok sevdiğimiz ve bugünlere gelmemizde büyük çabalar sarf eden, her anne gibi hakkı hakkıyla ödenemeyen değerli Ğezal validemin (annemin) vefatı münasebetiyle bizzat gelerek bize taziye ziyaretinde bulunan, başsağlığı için telefonla arayan, mesaj gönderen, basın ve sosyal medya yoluyla taziyelerini ilerek acımızı paylaşan âlimlere, akrabalara, dostlara, arkadaşlara, siyasilere, basına ve gıyabında annemiz için dua eden herkese kendim ve ailemiz adına cani gönülden teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun. Allah, kendi yolunda bir yaşam ve imanla huzuruna varmayı hepinize/hepimize nasip ve müyesser eylesin. Allah bu durumumuzu da kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile kılsın.” dedi.

AdminAdmin