YEREL
Giriş Tarihi : 23-11-2023 08:40

UCLG- MEWA TOPLANTISI ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI

UCLG- MEWA TOPLANTISI ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Olağanüstü Genel Kurulu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve ev sahipliğinde başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG - MEWA Eş Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sürdürülebilir kalkınma ve işbirliğini güçlendirmenin önemine değindi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Kentsel Çözümlere Öncü Olmak” mottosuyla gerçekleştirilen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, UCLG Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG – MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman,  Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ile Türkiye’den ve yurt dışından birçok belediye başkanı ve belediye başkan yardımcısı katıldı.

Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bir otelde gerçekleştirilen ve İki gün boyunca çeşitli oturumların düzenleneceği UCLG-MEWA Toplantısı’nda belediye başkanları gelecek dönemde uygulayacağı plan ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunacak.

Bölgenin yerel yönetimleri arasındaki iş birliğini güçlendirmek, kentsel sorunları ele almak ve sürdürülebilir kalkınma için ortak çözümler üretmek gibi konuların ele alınacağı genel kurul, 23 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecek. Olağanüstü Genel Kurul, şehirlerin turizm potansiyelini artırmayı ve tanıtımını yapmayı amaçlıyor.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE İŞ BİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ” 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, konuşmasına İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma değinerek başladı. Birleşmiş Milletlerin asli görevini yapamadığının altını çizen Başkan Beyazgül İsrail’in bütün dünyanın gözü önünde binlerce sivili katlettiğini kaydetti.

UCLG – MEWA programının Şanlıurfa’da yapılmasının önemine de değinen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül iki gün sürecek program kapsamında önemli toplantılara ev sahipliği yapacağız. Ortadoğu ve Batı Asya Bölge kentlerinin daha sürdürülebilir bir geleceğe taşıma konusundaki kararlılığımızı yansıtmaktayız. Liderlik kent yöneticileri olarak sorumluluklarımızdan en önemlilerinden biridir. Kentlerimizde yaşanan değişimlere yönelik sürdürülebilir politikaları hayata geçirme ve toplumlarımıza örnek olma görevimiz vardır. Bugün burada bir araya gelmemizin temelinde liderlik vasfımızı güçlendirerek bölgemizin kentlerinde olumlu değişimler yaratmak arzumuz yatmaktadır. İklim değişikliği karşı karşıya olduğumuz en büyük küresel tehditlerden biridir. Bölgemizdeki kentlerde iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve sürdürülebilir kalkınma adımlarına ulaşmak adına yerel iklim eylemi bu bağlamda kritik bir rol oynamaktadır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizi güçlendirmek, sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek ve yerel yönetimler olarak kentlerimizi rol model kentler alanına taşımak için çalışıyoruz.” Diye konuştu.

DUMAN, “UCLG - MEWA TOPLANTISININ ŞANLIURFA’DA YAPILMASI ÇOK KIYMETLİ”

İsrail’in katliamlarını durdurması için ülke liderlerine seslenerek insanlık sizden laf değil çözüm bekliyor diyen UCLG – MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman Programın Şanlıurfa’da yapılmasından ötürü desteklerini esirgemeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti. 

ŞILDAK, “ŞANLIURFA GÜNEYDOĞU ANADOLU’NUN BAŞKENTİDİR”

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Şanlıurfa’da yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve sürdürülebilirlik açısından son derece önemli olan ve iki gün sürecek programın Şanlıurfa için hayırlara vesile olmasını dileyerek Şanlıurfa’nın tarihi ve turizmiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin başkenti olduğunu kaydetti.

ALTAY, “ŞANLIURFA ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPTI”

UCLG Dünya Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemli bir programa ev sahipliği yaptığını belirterek Peygamberler şehri Şanlıurfa’da olmaktan onur duyduğunu kaydetti.

ŞENKUL, “GAZZE’DEKİ İNSANLIK DRAMINA KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ”

Kuzey Kıbrıs Girne Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG – MEWA Eş Başkanı Murat Şenkul da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ev sahipliğinden ötürü teşekkür ederek Gazze’de yaşanan insanlık dramına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi tüm dünya devletlerinin net bir tavır koyması gerektiğinin altını çizdi.

İki gün sürecek olan programın ilk bölümü olan açılış oturumunun ardından “Küresel Gündemler Aracılığıyla Yerel Kalkınmanın Hızlandırılması” konusunda üst düzey diyalog gerçekleştirildi. Programın ilk günü İdari oturum ve UCLG – MEWA Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile sona erdi.

AdminAdmin