YEREL
Giriş Tarihi : 25-10-2023 14:51

Urfa'da PKK/KCK-PYD/YPG operasyonu

Şanlıurfa'da emniyet ve güvenlik güçleri tarafından il merkezi ve ilçelerde PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik düzenlenen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı. 

Urfa'da PKK/KCK-PYD/YPG operasyonu

Urfa'da güvenlik ve emniyet ekipleri, terör örgütlerine göz açtırmıyor. Emniyet ve jandarma ekiplerinin başarılı çalışması sonucunda PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütü içerisinde silahlı olarak faaliyet gösteren 4 terörist ile terör örgütü propagandasi yapan 1 şüpheli yakalandı.

Urfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"25.10.2023 günü Şanlıurfa ilimiz merkezinde ve ilçelerinde PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve İstihbarat birimlerince yapılan çalışmalar sonucunda; geçmiş dönemde PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütü içerisinde silahlı olarak faaliyet gösteren (4) örgüt mensubu ile Terör Örgütü Propagandası Yapan (1) şahsın yakalanmasına yönelik yapılan operasyonlar neticesinde toplamda (5) şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir."

AdminAdmin