YEREL
Giriş Tarihi : 24-07-2023 06:31

Vali Ayhan’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Vali Ayhan’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

24 Temmuz 1908 tarihi, basında sansürün kaldırıldığı, gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayımlanmaya başladığı tarihtir. Demokratik toplumun gereklerinden olan etkin ve özgür bir medya ortamının öneminin hatırlanması adına, 24 Temmuz tarihi büyük önem taşımaktadır. Toplumun aydınlanmasında ve doğru bilginin yayılmasında kritik bir role sahip olan bütün basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu kıymetli gün vesilesiyle, mesleğe olan saygımızı bir kez daha dile getirmek istiyorum. 
 
 Basın, demokratik ve çağdaş yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Basın emekçilerimiz de vatandaşlarımızın gerçeğe ulaşmasını sağlayan değerli bir köprüdür. Basın mensuplarımız gece-gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden fedakârca çalışarak toplumu bilinçlendiriyorlar. Güvenirlik ve etik değerler üzerine inşa edilen bu mesleği layıkıyla yerine getiren tüm basın çalışanlarımız, demokrasimiz adına oldukça kıymetli bir vazifeyi yerine getirmektedir.
 
  “Basın, milletin müşterek sesidir.” Böylesine önemli vazifeleri bünyesinde barındıran bir rolü gerçekleştirmek için özveriyle çalışan bütün basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine büyük başarılarla dolu bir hayat temenni ediyorum.
 

 

AdminAdmin