YEREL
Giriş Tarihi : 19-10-2023 11:59

VALİ ŞILDAK GIDA VE BESİ OSB’Yİ ZİYARET ETTİ

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Besi Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

VALİ ŞILDAK GIDA VE BESİ OSB’Yİ ZİYARET ETTİ

İlk olarak Gıda OSB’de yönetim binası için temeli atılan inşaat alanını gezen Vali Şıldak, proje hakkında yetkililerden bilgi aldı. İnşaat alanında incelemelerde de bulunan Vali Şıldak, daha sonra Gıda OSB’de faaliyete ilk giren reçel fabrikasını gezdi.

Üretilen çeşitli reçellerle ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Şıldak, çalışan personele başarılar diledi.

Gıda OSB temaslarının ardından Besi OSB’ye geçen Vali Şıldak, burada hayvan çiftliklerini gezip üretim aşamasıyla ilgili bilgi aldı. Son olarak Babil Biyogaz tesisine geçen Vali Şıldak, tesis çevresini gezerek biyogaz üretimi, üretimde kullanılan hammaddeler, üretim amaçları ve avantajları gibi konularda bilgilendirildi.
İncelemelerinin ardından Şanlıurfa’nın sahip olduğu tarımsal potansiyele değinen Vali Şıldak, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi ve Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgelerinin, Şanlıurfa’da üretilen tarımsal ürünlere katma değer katacak önemli yatırımlar olduğunu kaydetti.

İncelemeleri sırasında Vali Şıldak’a, Organize Sanayi Bölge Müdürü Osman Oktay, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Muhammed Şansal, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Deniz ve işletmelerin yetkilileri eşlik etti.

AdminAdmin