YEREL
Giriş Tarihi : 08-10-2023 18:39

VALİ ŞILDAK TÜRKYE’NİN EN BÜYÜK BARAJINI İNCELEDİ

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, dolgu hacmi bakımından Türkiye ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise altıncı büyük barajı olan Atatürk Barajında incelemelerde bulundu.

VALİ ŞILDAK TÜRKYE’NİN EN BÜYÜK BARAJINI İNCELEDİ

Hidroelektrik Santralinde, dünyada hâlen yapımı sürenler arasında 3., inşa edilmiş olanlar arasında ise 5. en büyük santrale sahip olan Atatürk Barajında incelemelerde bulunan Vali Şıldak, ilk olarak Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı İşletme Başmühendisliğini ziyaret etti.

Vali Şıldak, burada Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt ile DSİ 15. Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Fayiz Hatipoğlu ve Mesut Modalı tarafından karşılandı.
Toplantı salonuna geçen Vali Şıldak, DSİ 15. Bölge Müdür Yardımcısı Hatipoğlu’dan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
DSİ 15. Bölge Müdür Yardımcısı Hatipoğlu tarafından yapılan sunumda; Bölge müdürlüğü görev alanı, GAP bölgesi, GAP enerji projeleri, GAP sulama projeleri, Fırat Nehri Boy kesiti, Keban Barajı, Karakaya Barajı, Atatürk Barajı, Birecik Barajı, Karkamış Barajı, Atatürk Barajı gövde yapısı, Atatürk Barajı yapım çalışmaları, santral binası, DSİ’nin suladığı alanlar, Harran ve Şanlıurfa ovaları sulaması, Bozova ve Yaylak sulamaları ve Suruç ovası sulamasıyla ilgili bilgiler Vali Şıldak’a aktarıldı.

Toplantının ardından Vali Şıldak, Atatürk Barajı gövde yapısı ile Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğüne bağlı Atatürk Hidroelektrik Santrali ve İşletme Müdürlüğü (EÜAŞ) binasına geçerek ana kumanda ve santral binasında incelemelerde bulundu.

BALIK ÜRETİM ÇİFTLİĞİ ZİYARETİ
Daha sonra İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Su Ürünleri Üretim İstasyonuna geçen Vali Şıdak, balık çiftliğini gezerek tesiste incelemelerde bulundu.
Balık üretiminde yavru sağımı ve yumurtlama dönemleri gibi konularda bilgilendirilen Vali Şıldak, üreticilere başarılar diledi.

Son olarak Atatürk Barajı Jandarma Bot Komutanlığına geçen Vali Şıldak, burada görev yapan personele başarılar dileyerek botla baraj gölünü gezdi.

Vali Şıldak programının son ayağında Çatak'ta yapımı devam eden tesisleri inceledi.

AdminAdmin