YEREL
Giriş Tarihi : 11-09-2023 18:42

VALİ ŞILDAK “VE OTEL ŞANLIURFA TURİZMİNE ARTI DEĞERDİR”

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, restore edilen dokuz tarihi Urfa eviden oluşan ve Vilayetler Birliği bünyesinde hizmet veren VE Otel’de incelemelerde bulundu.

VALİ ŞILDAK “VE OTEL ŞANLIURFA TURİZMİNE ARTI DEĞERDİR”

Eyyübiye ilçesinde 9 Konak, 54 Oda, 150 yatak kapasitesi, restoranları ve her türlü donanıma sahip 2 adet çok amaçlı salonu ile misafirlerine hizmet veren otel hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Şıldak, özellikle tarihi dokunun korunarak restore edilen evlerin mistik havasının korunmuş olmasının otele ayrı bir cazibe kattığını belirtti. Oteli oluşturan tüm konakları gezen Vali Şıldak, otelin konaklama hizmetinin yanı sıra tarihi yönüyle de Şanlıurfa turizmine artı değer kattığını kaydetti.

VE OTEL ŞANLIURFA
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde kamulaştırılan, Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı tarafından restorasyonları yapılarak yeniden hayat bulan 58 Meydanındaki 9 tarihi konak, butik otel yapılmak üzere Vilayetler Birliği’ne devredildi.
2020 yılında hizmete açılan Türkiye’deki 7. Vilayetler evi olan Ve Hotels Şanlıurfa; iş toplantıları, turistik geziler, davet, yemek, konaklama ve birçok farklı etkinliğin yapılabileceği şekilde tasarlandı.
Yıl boyu hizmet veren tesis, Türk mutfağının eşsiz yemeklerinin yanı sıra dünya mutfaklarından değişik tatları da misafirlerinin beğenisine sunuyor.

AdminAdmin