KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 31-10-2023 12:27

Z. S. Sherif’in Kitabı Gölgenin İhaneti Çıktı

Zeynep Sevgin Sherif’in kitabı Dünya Evi Kötülükler Bahçesi – Gölgenin İhaneti Yazardan Direkt Yayınevi’nden çıktı. Zeynep Sherif’in güçlü kaleminden okuduğumuz bu çekici hikâye, Gölgenin İhaneti başlığını taşıyor ve Dünya Evi Kötülükler Bahçesi serisinin devamını da müjdeliyor.

Z. S. Sherif’in Kitabı Gölgenin İhaneti Çıktı

Distopik ve fantastik unsurların iç içe geçtiği Gölgenin İhaneti kitabında Q’nun ve çevresindeki entrika zincirinin heyecan dolu hikâyesi yer alıyor. Normal bir varlık olmayan ve bu nedenle ailesi dahil herkesin kendisinden korktuğu Q, benliğini ararken ve kendi bağımsızlığını oluşturmaya çalışırken pek çok şeyle yüzleşmek zorunda kalıyor. Ticari anlaşmaların ve aile bağlarının bir araç olarak kullanmak istediği Q, yer yer kendi ağzından anlatımları ile okura en derin sırlarını anlatıyor.

“Yazmak Özgürleşmektir”

1991 yılında Türkiye’de doğan ve Belçika’da yaşayan Z. S. Sherif, yazmayı bir özgürleşme yolu olarak gördüğünü söylerken fotoğraflar, resimler, ansiklopediler, heykeller ve bitki ve hayvan yetiştiriciliği kitapları arasında geçen çocukluğunda her şeyin bir hikâyesinin olduğunun farkına varmış ve bu hikâyeleri hayata geçirmenin yollarını aramıştır. Yazardan Direkt Yayınevinden çıkan ve devamının geleceği müjdelenen Gölgenin İhaneti de her şeye sahip olmanın özgürlük anlamına gelmediğini ve insanın kendi özgürlüğünü kendinin yaratması gerektiğini anlatıyor. Yazar bunu yazmakla yaparken Q’nun nasıl yaptığı ise okurların keşfine açık şekilde bekliyor.

“Bilseydim onun bakışlarının anlamını, gelecekte açacak olduğum yaraları, sırtıma saplanacak hançeri, ikimizin de eşit şekilde birbirimizi yerle bir edeceğimizi, hiçbir duyguya benzemeyen duyguları hissedeceğimizi, utanmayacağımızı, sıkılmadan, pervazız, arsız birbirimizin olacağımızı… Başka göğse yaslar mıydım ben hiç başımı, bilemezdim. Kimse bilemezdi…”

Hem fantastik hem de distopik unsurlar barındıran kitap, insan doğasında yer alan bazı eğilimleri, anlatımın gerçekçiliğini artıracak şekilde cesurca anlatıyor. Bu sebeple Q’nun hikâyesi çeşitli hassas sahneler barındırıyor ve yazar, kitabı okuyacak kişilerin kendi hassasiyet ve sınırlarını dikkate almalarını öneriyor.

AdminAdmin